Posts

Showing posts from 2012

selamat hari lahir buah hati..

Image
23 october


selamat hari lahir sayang...
moga awk di rahmati Allah swt..di kurniakan rezeki yang melimpah ruah dan kesihatan yang baik....
sorry saya tak dapat datang ipoh...rai befday awk..saya kirim doa je utk awk..btw ade saya pos kan hadiah awk..maap murah je -___-
tapi benda tu ikhlas dari hati =')

I love you
I miss you

ikhlas ;
 - sue

kerja rajin-rajin sayang!

Image
alhamdulilah...

syukur.. sebab syed dah dapat keje baru! weee keje kerajaan.. sebelom ni dia jadi cikgu kat sekolah agama... sekarang keje dengan JAIP.. huhu sogan den sume bab-bab agama dia ni.. yg awek nye.. haha tah ape-ape perangai..
SELAMAT BEKERJA SAYANG!

 i'll be beside you =)

happy birthday to me =)

Image
Alhamdulilah... hari ni genap lah usia aku menjangkau 20 tahun... syukur kerana tuhan bagi aku peluang aku hidup sehingga hari ni dan beri kebahagiaan yang tak hingga kat aku..
kali ni aku nak cerita kan kisah sambutan befday aku....
kena prank gn budak rumah...huhuh sumpah aku x expect langsung.. lakonan dorg memang menjadi...dorg tipu kata ekin ade masalah lah bagai lah.. last2 aku yg kena telor and tepung.... hehehe btw tengs haiza,jieha,ekin,grace,kak ura and kak sal.. walaupon ade masalah dengan kereta.. hahha sumpah lawak..dan paling best.. tepat kul 12 ade bunga api!! heheh soo aku make a wish <3
" moga aku bahagia dan di jauhkan dari segala duka,keluarga bahgia dah limpahan rahmat yang melimpah ruah..moga aku berjaya dlm segala nya dan kasih yang berkekalan "
sebenarnya aku sedih.. sebab syed kata dia tak dpt datang :'( memang sedih abes..tapi aku buat mcm okey je.. padahal..aku nges beb..hahahah
tup tup.. dia buat surprise.. dia datang jugak ke melaka.. den…

Biasakan ya sayang...

Image
" Ibu kan nak sambung degree lagi,jadi ibu kena biasakan kita xdapat selalu jumpa atau berhubung.. bila ayah lambat bbm ibu,ibu jangan la marah-marah... ayah busy.. balik mengajar,,jaga kedai  pastu hantar barang-barang yang org order..ayah tak bbm sapa pun ibu.. malam bila setel sume ayah bbm bu..biasakan ya sayang.."

~ lebih kurang gitu lah ayat syed... masa tengah makan time dia ambek aku balik masa cuti hari malaysia tu.. 
maaf ye hari tu.. sian awk terpaksa susah ambek saya... balik climbing mlm nya ambek saya kat selayang... tak tidor smpi esok...pagi pulak g tengok maksu awk bersalin kt ampang..pastu kena pulak tunggu mak saya balik dari kuantan.. maaf... saya selalu susahkan awk : ( 
reaksi aku dengan apa yg dia cakap??
 aku diam buat muke marah.. padahal bukan nya aku marah.. aku malu sebenarnya...bodoh nya aku.. aku malu sangat sebenarnya  aku rasa macam budak2 je tindakan aku .. betol kata dia.. 
aku taw dia bukan nya buat pekara yang salah pon.. tapi tah la aku j…

perbezaan pendapat,cara dan rasa

Image
kat dunia ni kan... memang ade bermacam-macam jenis manusia so memang takdehal lah bila wujud nya salah faham lagi-lagi antara adik beradik,kawan mahupun pasangan masing-masing..
aku akui aku memang orang yang akan bersungguh-sunguh untuk tegak kan jawapan aku ataupun pendirian aku..di sebabkan hal itu maybe ramai orang yang tersinggung dengan sikap aku... 
dan kali ini aku nak memohan sejuta kemaafan kpd sesapa yang pernah terasa hati dengan aku... maafkan lah aku yang serba kekurangan ni...mohon tegur kalo aku ade buat kesilapan.. aku pon maafkan salah silap sesapa yang ade buat silap gan aku..  saling memaafkan tu baik kannnn..
mohon di maafkan :')

HAPPY BIRTHDAY EMAK

Image
4 september
dear mother,

i love you from deep inside of my heart,you the only one that i need when bad,good,happy or sad things happen.may you have a health,happy and blessing life.
please bless me in everything i do.. you the Number One for me.

your daughter ;

syuhairah

rasa diri tak penting :(

Image
hmm tu la yang aku rasa sekarang..entah aku rasa JAUH... tak tahu nak explain tapi rasa mcm dah tak di perlu kan.. hmm sedih...siyes sedih.. tapi tah maybe mainan hati aku je.. aku sebenarnya takut... bukan ape.. sepanjang pengalaman aku yang dulu-dulu... before jadi sampi yang buruk,,, aku akan mimpi dulu perkara tu... sebagai contoh...sebelum si Didiey curang..aku dah mimpi dlu.. sebelom clash gn wady aku dah mimpi....
hmm semalam aku mimpi Syed curang.. percaya mimpi???? mesti lah TIDAK.. tapi.. rasa serik tu buat aku takut.. tambah dua tiga hari ni dia busy..mula la aku pikir bebukan... hmmm nampak tak permainan syaitan kat situ?? sumpah aku takut nak hadapi PEDIH hati ni lagi sekali.. tak larat weh..pedih nya buat rasa payau!
tadi pulak tah mana idea ku nak kaco dia... saja komplot gan Amin.. tipu aku kat Ipoh.. tataw aku motif.. aku bosan.. sensorang kat rumah.. SORANG-SORANG faham sensorang???? dengan tv tadek..peti ais tadek..hahha ape kena mengena gan peti ais?? hmmm sebenar…

korang.. tengok | Tuan Punya Blog | now!

Image
hahahhahaha siyes lawak.. beso kan.. bukan ape kalo sue jd shrink to fit jd kecik sgt.. tak puas tgk...hahah btw nak bagi tahu.. im wearing HIJAB right now :) syukur... "kadang-kadang benda wajib memang bersifat terpaksa" haaa pastu sue nak cite.. sue ade PET sekarang.. seekor ikan laga.. WAWAN nama nya...pemberian si kekasih hati... thanks sayang.. bu jaga elok2 ikan tu keh... weeee p/s- thanks to syed.. loveyoubaby.

lama nya tak update blog ni haaa :)

Image
hai korang.. ish ish ish lama dah sue tak menyinggah kat blog ni ha.. hehe bukan ape.. tade masa dan takde internet.. memanjang je online kat fon.. mmg jarang online kat lappy...

rasa-rasa nya masih belum lambat sue nak wish SELAMAT HARI RAYA kan..heheh btw.. selamat hari raya sue ucapkan kat korang sume.. harap raya ni lebih bermakna buat korang sume :)

maaf sume salah silap ye :)

banyak benda yang nak di update..tapi da lupe..hahah yang terbaru sekali sue nak bagi taw.. sue dah dapat lesen kete.. yeayy yeayyy.. haha walaupon ade gagal..hihi tak salah try lagi kan? see?? skg sue da ade lesen.. sapa baik?? meh kasi sue kete yeee :*

haha siyes laa sue lupa nak gitaw ape... hihi hurmmm just nak bagi tahu kehidupan sue semakin baik :) terima kasih kepada sesapa yang berkenaan.. menceriakan hidup sue ni... family...kawan...dan kekasih hati :)

tentang study.. ermm sedikit down.. tp masih boleh diperbaiki... mungkin balasan tuhan ats dosa2 sue ke.. mana kita nak tahu kan...

hihih ape2 pun…

BAHARU

Image
lupa kan sengketa..lupa kan segala..ampunkan dosa mereka..mula bersama harapan baru...kejayaan baru
moga berjaya ..

buat mereka...

Image
assalamualaikum...

ayah... sue tau sejak dua menjak ni sue salu meyakitkan hati ayah..buat ayah risau...maafkan sue..sue tade niat cuma kadang-kadang sue melawan.. maafkan sue...

ayah..sue mohon maaf sepanjang cuti sem dulu..sue banyak menyusahkan ayah..maafkan sue salu susahkan hati ayah.. tapi ayah jangan risau ya.. anak ayah ni dah besar...sue tahu jaga diri.. mana elok mana xelok... insya'Allah sue boleh bezakan :)

mak....maaf jugak kalo sepanjang cuti sem sue tak tolong mak... maaf ya mak...sue susahkan mak jugak... sue mintak maaf.. ...sue tolong ala kadar je.. maaf.. sue xdpt jadi anak yang sempurna..tapi.. sue cuba utuk ikot semua.. sue harap sue boleh bahagiakan hati mak dgn ayah dengan pelajaran :)

buat abg akak adik .. maafkan sue.. sue banyak susah kan korg... mintak halal segala nya.. maaf semua nya... doakan sue berjaya :)

ily - family

new semester =)

Image
Weee... alhamdulilah.. aku dah berjaya tamat practical dengan jayanya.. walaupun aku dok melepak je kat opis tu sebenarnya... hihihi mcm-mcm jenis org yang aku jumpa masa aku practical ni..ade yg oke..ade yang berpura-pura okey... tapi biasalah tu semua adat dunia soo aku rilek and chill saja.. selagi x ganggu hidup aku.. its okey :)
sebenarnya banyak sgt kisah yang terjadi sepanjang aku cuti sem ni.. tapi di sebab kan aku tade internet kat umah so tadek lah aku cite kt blog somel aku ni... kisah keluarga,kawan,cinta....mcm-mcm kisah yg terjadi.. tapi semua tu aku jd kan kenangan je kat hati aku..biar la ape pon...semua tu dah lepas.. malas nak cite dah.. biar lah jd kenangan aku dan mereka..
sekarang aku pn dah msk tahun akhir... aku doa sgt supaya aku dpt result yg lebih baik.. sem baru nk mula jd aku harap aku dapat manage hidup aku...dgn lebih baik...dan aku jd lebih rajin... tahun akhir kot sgt tough subject nya.. dgn project lagi... harap aku dapt buat.. aku harap jgk aku dapat…

tarikh couple ..??

Image
Ini lah pertama kali aku kapel tp tadek tarikh.. sweet giler la konon nyer.. aku ta taw cmne leh TER becinta gn si mamat ni..entah semua nya tade di rancang.. kami kwn ja... biasa2 ala2 teman tp mesra.. tapi tipu la kan tem rapat tu aku tak suke dia..hahha malu malu malu..
yang aku tahu...aku rapat dgn dia sebelom pg teluk batik..then balik teluk batik terus jd cm ade somting... malu malu malu...thank time kat teluk batik tu awk kasi KINDER BUENO kt saya.. hihi sy makan 1 je yg lebih tu,, Zye..Adi and shuk yg bantai..hoho
sekarang tah mcm mana kami TER jadi bf/gf.. hahha bila aku igt cm nok haram je... tibe2 kapel je tadek kata ape pon..maklum la dua-dua pemalu.. maybe sbb kita ade kisah yg hampir sama...tapi saya tak lah seteruk awak... heheh xmkn setahun..hohoho.. mungkin ini yg di kata kan takdir =)
lawak lah..first date teros dtg umah siap tido lg tu..huhuh awk comel..sian awk kan saya buat awk mangsa... ejek2 awk..pastu xpujuk..hehe tp awk nk taw tak??......saya sayang awak..
a…
Image
dunia ini makin menakutkan... aku mohon petunjuk Mu ya Allah

ade peluang guna kan =D

Image
heheheh ... nk taw peluang ape?? peluang post kat blog aku ni ha..hihihi ye lah dok kat opis ni siyes bosan..so aku guna kan peluang ni untuk post mcm2..heheh nanti abeh practical ni mane dtg aku nk post lak kan...seminggu ja lagi aku dah nk abeh practical ni..then aku kembali bergelumang dn assgment.. fuhhh... harap2 otak aku tak tepu lagi :)..

btw sejak dua menjak ni aku happy syukur tuhan beri aku bahagia.. betol kata org,, tak rugi kalo kita bersabar :)
with love,
sue

kes penderaan kanak-kanak..

Image
walaupon aku ni nmpk rock ganas tade perasaan tp aku tade la sekejam ni..aku suke budak2 sayang budak2....nape buat budak2 cm gitu?? tak kesian ke??? sian budak tu kna pukul sepak... ape salah dia?? kalo iya pon ko marah jgn la lepas kan kt budak kecik cm tu.. sedih taw tak tgk dia lemah cm tu... 
hmm sepupu aku kata pompn yg dera budak ni meroyan?? kalo iya pon meroyan kan..asal si perakam tu BODOH sangat??? bengap tahap ape aku tak tahu la.. selamba dia rakam and biar budak tu kna pukul?? mane sifat perkemanusiaan ko ha?? kejam taw tak... kalo ko tanak beby tu,,, jgn buat cm gitu,,bagi pada yg nk!! 
ni link pada yg mana belom tengok video tu : http://melayukini.net/2012/05/video-pengasuh-ira-si-jahanam-memukul-bayi-kejam/

p/s - aku ade dapat brodcast yg mengata kan perempuan tu kurang siuman dan yg si perakam tu dah cuba halang tp kena belasah...sbb tu dia rakam senyap2 n anta bukti tu kat polis.. betul ke tidak.. entah lah..aku cuma doakan yg terbaik untuk budak tu =)


with love,
sue



2 hari 1 malam =)

Image
dating paling lama dlm sejarah hidop aku.. 
tengs syed..dtg ambek saya kat seremban..pastu g sunway tunggu geng-geng blackberry kita..pastu sesat nk g sungai buluh :)....pastu lepak tgk bola.... lepak dataran shah alam.. tdo dalam kete..antar saya balik tg malim.. tgk beby akk saya... jumpa BFF saya..blanje dia makan...g mandi sg dgn saya... lepak tasik dgn saya.. thanks =)
 kacak lah awk *sambil tgk langit tgn didada*
dayah org seni kan awk!
muke saya besau!
suke suke suke :) 
syok kan dpt hangout sama-sama... hehehe thanks sbb belikan barang-barang dapor umah saya.. bagi saya ipod,headset..KINDER BUENO...and macam-macam lg snek kegemaran saya.... iloveyou <3
 ADMIN GBBM  roy-malan-mr.B-aku 
peaceeeee
menunggu roy n de geng
 artis gituuuuu 
pic kesukaan!!
 heheh pakcik aiskrim menyibuk
suke gler pic ni!! 

tak lupa pada gengblackberry malaysia.. korang mmg best.. sayang korang walaupon ade salah faham sikit dlm pengurusan it okey kami boleh jgk teruskan aktiviti ke-2 ni..len kali …

pergolakan dalaman....

Image
gengblackberry malaysia..siyes aku syg semua yg ade dlm grup tu lagi2 area KL..sumpah aku syg....tp tah mcm mana ade salah faham sikit dah nk berpecah belah bagai...sumpah aku rasa kesal sbb bnda ni tak bincang..just leave mcm gitu je.. pengasas nya pon blah cm gitu je..sepatut nya.... bawak lah berbincang benda boleh setel..masing-masing ikot ego..last-last tinggal la aku..roy malan mrb... admin grup tu...

ben...nape tinggal kitorg...jgn la ego....benda bleh bincang kan..syg je weh.. grup kita ni makin nak berkembang..tibe2 ko blah... sedih kot...
ni tibe2 plak si shuk pn nk blah,,, sedih taw!! shuk..zye...adi... budak2 neo..sue sedih la korg tinggal sue... nanti cmne nk jumpa.... nk hangout... 
sebak plak aty aku bila shuk kata nk leave ats alasan copyright baju tu.. alahai..benda kecik je..kita bukan nya ade daftar dgn pjbt pendaftran ke hape ke...bleh setel cm gitu je sepatut nya..tapi.. lain plak jadi nya.. ego bukan main besar masing-masing...copyright tu kalo kita ade daftar b…

maaf kan saya..!!

Image