Posts

Showing posts from October, 2011

tu lahhh..jangan hepi sgt...

Image
kisah malam td pnyer  yg best+trouble...
malam td kami 1 umah nk buat bbq...2 ekor ayam kami buat..n kami msk nasi aym...hahah lawak giler...aku jd hero ni bakar kan bara...hihihi tp tak menjadi..last2 buat  muke gadis comey..mntak tlg abg2 yg bbq kat dpn tu tolong pasang kn..tp dy tlg bagi bara yg dy dah siap buat...baik kan..pastu yg lawak nyer kami lupa bwk penyepit...cmne nk alih2 kan ayam??? lawak siot...tebal kan muka ag tu..pinjam abg2 tu punyer...hihih (dlm aty..waaaa nsem nyaaaa) hohoho...


then kami pon bakar2 lah....dpt lah mkn..n sgt sedap resipi ekin mudzir punyer perap ayam tu...sodapppp...pas mkn aku+haiza+jieha+ika main kejar2..men lalitamplom sape ganjil kne kejar n hempap..ahhaha lawak gilerrr sakit dowh bdn..then ade la mamat2 kaco2 kami..nk tw kami tipu ape?hahha kami kata kami ni dak rugby UTEM hahhaha..mmg lawakkkk..mamat tu percaya...serius lawak... pas penat men2 tu kami pon kemas barang..konon2 nk balik padahal kami nk prank kan ika n jieha sbb befday dowg dekat …

ya Allah...

Image
berlagak nya kamu dgn aku..aku bukan mahu ape2..aku cuma mahu bertanya kabar..aku sudah menerima semua ni..aku rasa..aku boleh menjadi kawan kamu..kawan baik..tak salah kan???jgn lah berlagak sangat....jgn lah kamu membenci aku...sesungguh nya rasa tu sgt membuat kan aku down..aku cuma mahu menjadi sahabat mu dan ingin meminta nasihat kamu utk berjaya n terus berjaya..macam di awal perkenalan kita..kawan kan..apa salah nya terus menjadi kawan??mmg dulu aku kata aku tanak sbb tak mampu..tapi kini aku dah mampu...let us be friend...

finally...

Image
the result was really hurt...
aku mengaku..hati aku macam kena blander..sakit giler..tapi... aku terima..
"..cukup lah.. abg dah buat keputusan...nekad...rimas..cuba..."
and he told me that he already forget everytings really hurt right???
okeh i will try as u want....please god take me away from this suffer...

wish me luck for test control esok...
*redo je lah exam sok*

sorry kak long -.-"

Image
umm maaf kak long..su tak tepati janji..su terpksa gak tulis benda sdeh..sorry.... su sowg2 td...kwn su kelas kul2 su kol3..dlm masa sejam tu..su dok pusat pelajar sowg2..su tgk phone...terbukak save msg,,ade msg dia ucpn anniversery kami....su sebak sgt..tibe2 lak ujan,,sayu su sowg2 baca msg tu.... n ade dlm save msg tu ade pic dy time raya... "abg yg segak di pagi raya.." tp su tak nges dah..su kuat kan!!su just sayu....su nk msg kak long time tu tp takot gngu...so su g lepak gn tah sapa2 tah..lyn dowg borak2.... sue oke balik.. kak long jgn risau k...su oke dan akan sentiasa cuba menjadi oke..n lagi  satu..emm kwn kwn su kata su nges masa tdo..su mimpi ke??entah lah..su tak ingat..mybe itu tanda su benar2 syg kat dia...entah lah... hahahahah teringat kata kwn su.."haaa..baru ko taw bertapa penting nya wadi" hahhaha..bengong mazrul !! 




oke syuhairah FULLSTOP!!!

"ya Allah jauh kan hati ku ni dari terus merindui nya,jauhkan kan fikiran ku dr sentiasa memikirkan…

past is past..!

Image
alhamdulilah...hari aku berjalan dgn lancar** lancar la sgttt,,,, huhuhuh oke2..aku nak cite perjalanan aku hari ni...syukur..masih ramai yg syg kan aku....
:: 10:20 pg.. aku terjaga sbb kawan aku kol mntk no ic dak kelas aku utk kem minggu dpn..aku tgk jam..perghhhhh!!! aku punya kelas kul10 aku plak bgn kul bpe..cis... aku dgn kelam kabot tp steady pg lah mandi..siap2 then g klas.....tp aku pg utk klas berikut nya lah..aku ponteng kelas equipment repair..hmm dah bpe kali dah aku ponteng aku risau kedatangan aku kurang 80%..kang tak dpt lak aku msk final..abes lah jam kredit aku..fuhhhh....risau!!

then aku teros msk clas math..kul11..ya... allah..aku lupa...asgmnt math aku teringgal..hmm sume serba tak jadi hari ni....sib bek lah rupa2 nya kne hantar jumaat ni...tgk tu... TUHAN pon syg kan aku... syukurrr....hahha lawak lah..bleh lak aku nges dlm clas td...aghhhh lemah nyer aku....kuat lah sue..kuat oke! then dayah kol aku tem aku dlm clas..aku kuar n jwb kol dy..hahha lg aku nges...mela…

cerita suka...

Image
wee...aku nak cita kisah malm tadi * sebelum berlaku kisah duka.

mlm td kan aku kuar tgk wyg...aku nk tgk real steel tp kwn aku nk g tgk gn boifren dy...so kami tgk lah cite lain..ape ke tajuk nyer,,,ha what your number..hahha cite sex2..lawak..best cite serius sweet...pasal sowg pompn yg dah tidur dgn ramai lelaki,,tibe2 dy ade baca 1 majalah...purata pompn yg akan tdo gn laki sebelom kawin ade lah10.5 ..tapi yg si pompn ni dah 20 owg.....tapi majalah tu kata kalo lebih 20 tu dah dikira BITCH..so dy mintak tolong jiran nyer yg spisis dy tdo gn ramai pompn..cari balik boifren2 dy macam2 jadi sepanjang dy nak cari balik boifren2 dy.. tp akhir nyer dy jatoh cinta gn jiran dy tu..sgt sweet... lawak time tgk cita tu ade sowg mamat sebelah aku cuit aku bg hp dy..tulis hai lah...ape tah lg ...pastu aku buat derk....jarak ka diri..tak lama dy bg lg hp dy..hoho..tah ape2..aku teros rapat2 gn jieha..huhu lawak3....maleh aku lyn,,sbb aku igat cina.huhu rupa2 melayu.

pas tgk cite tu kami jalan k…

cubaan terakhir...

Image
aku dah cuba...tu bukti sayang dan cinta aku pada kau.. selebih nya..aku berserah..

malu sendiri :: merayu-rayu...1 hari tak tdo..1 hari nges..1 hari tak mkn...udah cm pontianak muka aku...hai laaa mambanggg...

kuatsayakuatsayakuat..!!

salam subuh...

Image
berbekal kan nasihat ikhwan hamiz bin zulkefli...aku rasa lega..betol ape yg kau kata...betol yg teramat...terima kasih bebanyak ye kawan..sesi kaunseling subuh =)




bermula nya hari ni satu fasa yg lain dlm hidup aku.. #single.. huhuh lama dah tak single.. selamat menempuh fasa single ye syuhairah binti mohd yusof bin abdul ghani bin blalalalalalala.. =)





strong ur heart..dont let it fall again.. maju kehadapannnnnnnn..!!!







im fine..

Image
a men who really love his girl would never left her at any situation..
saya kuat =)

p/s = thanks ikhwan bg advise.. kau sentiasa ade.. =(

kerinduan wahai kawan...!

Image
huhuh dulu aku ade geng.. line sakura nme nyer,,,,kemudian jadi sallotep band tp budak2 sekolah gelar kami Fantasic Four...hahah rindu zaman asrama...

geng aku terdiri daripada aku..sue sbg api yg dlm fantastic 4 tu,dayah sebagai batu,ada sebagai yg boleh hilang2 yg si ana pulak yg tagan boleh panjang2 tu...sumpah rindu... =(

macam2 kami buat sama2,,memang tak ley pisah... sekarang masing2 dah jauh... aku ke melaka,ada n ana still 1 tempat blajar..dayah setia menanti di tg malim..huhuh
time form4 kami satu dorm....best sgt hahah siap gado gn senior tuhhhh lawak giler form 4 dah tunjuk samseng...heheh....tp bila nek form 5 aku lak terpisah..sbb kne dok dorm ikot kos,, ana n ada dpt satu dorm gn dayah sbb dowg ni PA(pengawas asrama)..huh! jelez aku..huhuh tp sama je pon..sbb kemana kami mmg bersama2...dowg akan tgu aku tuwon dorm dowg..hahha sweet betol....
**tp tade lah cm ni ye... just lepak2..kami ni baek**
syok nyer ingat zaman sekolah...bila cuti bergilir2 balik umah ana n ada..umah aku …

entah lah......

Image
maybe kau tak nampak,tp aku rasa...
...
tp bila pikir balik..ade untung nyer..**




sabar je lah sue....~~

aku malu...

Image
hurmm...sumpah aku malu..malu gn kawan2 aku yang tengah buat ijazah..sedang kan ku?diploma je..hmm aku segan n rasa rendah diri sangat2....mungkin tade rezeki aku....nak buat cmne..tapi aku masih malu..pada diri sendiri.... kadang aku pikir..aku politeknik..diorang university...RENDAH betol aku...aku kecwa sbb main2 masa pilih upu dulu..kalo aku pilih UTEM kang bagus..hummm nak  buat macam mana..POLITEKNIK MELAKA ni lah rezeki aku..mungkin ade hikmah kan....aku harap aku berjaya dalam bidang aku ni yg aku dah ambek dr sekolah teknik dulu.....time sekolah aku kos KEJURUTERAAN ELEKTRIK &  ELEKTRONIK .. dan sekarang DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK(KAWALAN).....harap2 jadi jurutera la eh aku ni.. ^,^


doa kan terbaek utuk aku ye..sem dpn aku dah praktikal dah.... takot..huhuh 
wish me luck ye geng =)

sekeping hati wanita =)

Image
sesungguh nyer sabar tu akan membahagia kan... jadi bersabar lah wahai gadis...walau luka mana hati mu..sabar lah..kerana tuhan akan membalas nya dgn kebahagiaan...

syuhairah kuat,tough,power..weeee <3 sabar bah.. =)

who am i to you??

Image
kadang aku terpikir benda ni.. umm... bukan kadang-kadang tp selalu dah... tp aku masih boleh kata... takpe lah.....
p/s : mungkin belom waktu nya..... =.='

kerja..kerja..kerja

Image
aku jatuh bankrap.. weeee..
kemari lah kau wahai KERJA

its our 1st year...

Image
im glad we made it..thanks babe <3

thing that i love you
norazwadi zainul

# gemok cumel# #selalu ade dgn aku# #suke marah aku# #redo dgn diri aku# #manja# #sweet sgt# #caring# #suke ejek aku#

i.love.you.loser 

hug ~,~

Image
miss you babe ;(

masalah yang bertimpa-timpa....

Image
minggu ni terlalu banyak masalah yang aku hadapi.....terlampau..dan semua nya sangat mencabar..buat rasa nak lari dan tak kembali....
masalah rumah sewa...terlalu berat aku nk hadapi..duit mcm air je keluar nya..dtg secara tiba2...dua rumah aku kne byr..byg kan di hujung2 sem ni,,duit tinggal bpe sen je lagi..nk makan minum aku..mmg perit rasa nya...


aku yg tak penah2 pg balai polis pon tibe2 bleh jd kes 1 umah aku g balai polis setel bnda alah ni ha...keparat betol india yg jadi owg tengah tu,,,mmg puihhh.....
mmg lah sume dah setel skg..tapi blanja aku???hidup aku kat melaka ni?? perit sgt...mkn pn nk kne catu...hmm sedih sgt..aku nk ade owg dgn aku skg,,,,aku amat perlu kan teman...masalah aku sgt berat....
then bila cm tu terbukak plak fesbuk dia..yg ayat pelik semacam.. cam admirer someone??mau tak lagi rabak hati aku..tgh msalah cm ni.....takpe lah..salah anggap je kan? maaf sangat..aku keliru menjadi buntu,serabot n berfikir negative..maaf..


 ntah la..aku sekarang sedih kenang nasib…

nothing special...

Image
fucking birthday

hope ??


there only


imysm....ilysm
muahmuahmuah
(^,^)