Posts

Showing posts from August, 2011

super night =P

Image
syok maaaa.... hehehe malam last aku kat melaka ni sebelom balik raya..so nice dude...hari yg indah bersama teman2 aku...
10:00 pm  aku,jieha hantar aiza ke melaka sentral...dia nak balik penang dah...bus dia kul 10:45pm..terjumpa faiz aiye..hahha lawak loh... =D
pas anta aiza kami (aku+jieha+wan+drogba+dek) pg bazar taman cempaka...mak aihh ramai sgt owg...tapi aku tetap gak redah sbb aku ni kaki jalan woo....tiada halangan bak kata aku sendiri...sampai2 je aku tros cari jam G-SHOCK tok wady...dia nak kaler hitam semua..tapi tak jumpa laaa...jenuh aku cari yg cantek,...sumpah penat giler..aku berkenan dkat kaler itam ijau,,tapi kat kdai ni mahal..rm25..tak ley tawar dah..so aku cari lagi kat 1 kedai ni..rm15.. aku bekenan kat kaler itam kuning ngn purple sume tapi purple dah aku usha2 tak brape menarik..itam kuning lagi cantek..*abg redo ye* =P
lama giler dowh jalan kat citu..lemah lutut aku...jieha blanja skan wott..beli selenadang..*aku siap dapat code BBM abg tu lagi,,ahakzz..*.baju 2…

keriangan buka puasa =)

Image
wahhh tak sangka kan dah nak abes dah bulan ramadan ini....dan sempena nak raya n nak balik kampung halaman ni kelas aku DJK3B buat satu majlis simple yg superduper best..kitowg buka sama2 kat ANAS SEAFOOD huhuhu terbaek la lauk2 dy..ikan siakap 5 ekor,tomyam,udang.daging..kangkung..air jus oren...kenyang tak terkata memang berbaloi bayar rm16 tok majlis simple but nice ni.huhuhu..syok..bergambar sakan..tapi aku tak snap pic guna fon aku lah..tak dapat nak share dengan kowg sume...tapi kowg nanti kan je lah kat fesbuk aku ye..mesti kwn2 aku tag pic punyer lah...
then abes je makna kitowg beredar...singgah surau sat smyg magrib...pastu kitowg jalan2 pg Dataran Pahlawan kwn aku,Fareed soping sakan!dia baru dapat duit ptpn...dia tak dapat awl sem ari tu..hahha syok tgk dy soping...
lepas tu..ktowg lepak kat padang..layan penat sat...pastu jalan2 lagi..g MacD aku beli McFlury oreo..huhu tp Bad yg abes kn!!huhu...pastu kami g Mahkota Parade palk..nak g main bowling...tp aku,Bad,Izuwan kami s…

manusia biasa....

Image
hakikat kan manusia mmg tak penah puas dan sentiasa buat silap...ntah laa..aku manusia biasa..sangat biasa..aku tak nafi kan aku mmg insan yg sering buat silap...tapi tak bermakna silap tu kegagalan kan?? kata-kata yg aku pegang sehingga sekarang bila aku dah melakukan kesilapan "kau dah pilihkaca,kau lontarkan permata..jadi kau jaga lah kaca tu sebaik nya" thanx too Fareed sbb bagi aku kata-kata pujangga yg tak ley blah ni..tapi sekurang2 nya..aku jadi semakin matang dlm aku nk tempuh hidup aku yg insyaAllah masih panjang ini..wallahualam......
kebahagiaan akan datang...kita tak tahu apa yang di rancang oleh  Nya....sebagai hamba Nya...aku redha utk situasi sekarang...  * people who dare to say GOODBYE god will give you a new HI*

i love you ^.^

Image
THANX FOR THIS REALLY NICE SONG...THERE 2 SONG YOU WROTE FOR ME BUT THIS MY FAVORITE..
* Kita Kekasih *
telah ku melangkah pergi nama mu tetap di hati banyak dugaan menanti percaya pada ku kasih ku tak kan curang kepada mu ku tak kan hilangkan senyuman mu biarkan kita berdua berjauh
asal kan cinta kita bersatu kita kekasih.. kita perlu saling percaya itu adat dalam bercinta ingat lah pesan ku kekasih ku sayang kamu jaga diri ku tak kan curang kepada mu ku tak kan hilangkan senyuman mu biarkan kita berdua berjauh
asal kan cinta kita bersatu kita kekasih...


really miss you

cemburu...??

Image
sumpah lawak bila ku tahu cite ni..hahaha...sume owg tahu aku ni mmg jenis geng2 gn dak laki dari zaman skolah2 dulu.... lagi pon clas aku pmpn ade 4owg je..yg 2 owg tu tah ngpe tah dok bedua jer..mmg tak masuk gn aku...yg sowg lak pn dlu geng dowg ni tp dah gado2 lak..tah lerrr...aku kwan gn dak pmpn clas lain..clas aku pmpn tak best..uhhh..kisah ni membuat aku gelak sowg2..al kisah ler sowg mamat kelas aku ni..dy "bapak" aku...alahh cm ne nk ckp ye..kira best pren aku la..mmg geng la kamceng abes..tibe2 td dy cite awek nyer jelas giler baban dgn aku sbb aku rapat gn dy.. punca sbb gmbar aku ade dlm phone "bapak" aku..hahahah lawak dow...helooo....aku pon ade boifren laaa..aku gn boifren ko tu kwn je laa..adoss..ko buat aku gelak dgr alasan ko jeles dow..haha Tapi aku fhm perasaan ko sbb aku pn pompn n ade boifren..so aku tak salah kn ko..tapi yg lawak nyer alasan ko dow..hahhaa *sbb aku ada ape yg kau ada* hahahh lawak tp jgn risau aku faham perasaan kau =)
itu pe…

lantokkkkk....

Image
malas la aku nak tanye ape2..biar je lahhh...ishhh aku pon tak fhm ape aku pikir n ape aku rasa...pengalaman mengajar...tenang tu lagi best...biar je la..betol @ tak betol.... LANTOKKKK.....



cam ni la serabot nyer fikiran aku...tapi aku hanye lebih suke utk pilih SILENT.....
you get what you pay...




SuperDuperNight...

Image
hahaha kali ni entry aku tentang kejadian malam tadi....actually ktowg pinjam moto kwn kitowg nk g anta borang LI alih2 tak jadi sbb En Sahzali **  ksygn haiza ckp dy nk tolong ktowg uruskan semua..so tak jadi la nak anta...pastu haiza lak dah janji boifren dy nk teman ambek spek boifren dy...so tinggal aku n jieha..kitowg pn plan la kuar...pas berbuka ktowg relax2 dlu..then dlm kul9 lebih ktowg pon kuar g Dataran Pahlawan..smpai2 je usha tiket wyg,,perghhhhh..Final Destination dah kuar..3d punyerr..hahha berlari ktowg nk g kaunter...tket tu ade mid night je..so ktowg ok je sbb da janji moto pulang esk pagi..



in 3D aku tgk..tapi aku tak brape suke 3D ni...

sebelom wyg mula aku + jieha pn berjalan la ke pahlawan walk....aku nk cari baju elmo..hahaha aku jumpa..tapi mahal dowh..di sebab kn terigin aku beli jgk =) baju tu aku nak pakai balik kg nanti =D dan kitowg pakai inai keling yg kt tgn tu..hahaha sumpah aku menyesal..!!!
kompem kt clas aku kne ejek..hadoiiii
=3
dah puas jalan..kitowg pn m…

rasa lega...!!

Image
huhuhuh lega hati aku..tadi abes je class aku+jieha+haiza kitowg g cari tmpat praktikal..sesat larat!! huhhu nak cari jalan sg putat..gilerrr...last2 berjaya gak ktowg cari syarikat yg ktowg nk survey tok LI..lega sgt,,,tmbh lega bila dlm dlm sesat2 tu..ktowg jumpa lebih banyak tempat tok LI nanti,,hihihi syok...tapi lom wat appointment ag..baru usha tempat =)

1st time buka kat luar dgn bff aku =) best,,,lega rasa nya...melantak sakan uhh..pastu tak puas ag tuu..siap balik singgah McD lg...spare tok mkn tgh2 mlm ... LOL :)

*handsfree*
huhuhu aku beli handsfree baru bentok mikey mouse kaler putih =)
mcm ni tapi aku punya bintik kaler itam body kale putih <3
ape2 pon...tonight riot bebeh..LOTS OF LOVE with beloved fren JIEHA + HAIZA

perhatian..!!

Image
aku tak perlu duit atau harta kau aku boleh cari duit dan harta aku sendiri

**syuhairah.....kau boleh berjaya and ade duit sendiri kau tunggu je saat itu...sekarang kau tak perlu kan sume tu..sekarang kau hanya perlu belajar macam mana nak dapat kan semua itu....**
you can do it Syuhairah Binti Mohd Yusof..!!!


belajar ye...kau tak perlu kan semua tu...kau boleh cari kemewahan tu sendiri... (^.^)

wahhhhh...blambak keje (*,*)

Image
hadoiyai....rupa2 banyak dah keje yg aku tangguh..tup2 esok kena hantar..weee..relax...syuhairah mmg cmni..hehhhee....buat masa sekarang..mini project aku *trafic light* punya present DONE =) tinggal buat discussion and conclusion utk subject equipment repair..soalan pulak partner aku *haznizaim a.k.a cha * yg buat =) math plak tinggal buat standard divation jer...aihhh sib bek lerrrm (^.^)

hahahaha...

Image
aiyaa..syuhairah..cuba jangan cepat pikir negative..hahha tak pasal2 kau dah malu..hahahaha serius segan walaupon tade sape taw..hahhahah...
sumpah segan tahap mak lampir.. hik3....


marah tapi rupa2??hahha malu saya!!



maafmaafmaafmaaf
hehehehh



weeeeeee malu nyerrr....

gumbira =)

Image
weeee....aku happy sangat sejak dua tiga menjak ni..aku rasa bahagia dengan keadaan sekeliling aku...aku sayang semua...aku ada keluarga yg bahagia,kawan yg setia dan si dia yg gila =D  aku  happy menjalani puasa tahun ini...=)

thanks Allah for this feeling


<3 Allah <3 <3 family <3 <3  teman seperjuangan  <3
may Allah bless all of us amin..

praktikal =)

Image
pejam celik pejam celik..dah 3 sem aku belajar..wahhhh lama gak tu...and sekarang.sem depan (sem4) aku perlu buat latihan industri..praktikal la senang cite...memang menakot kan lagi aku ni lembab cket bab praktikal ni..haiyooo...manyak seramm....emm sekarang masalah tempat nak praktikal...aishhhh...aku balik kg minggu ni aku nak bincang balik dgn family aku...huhu bulan pose ni..tiap2 minggu aku balik..aihhhh bankrap ler sayaaa....

grrrrr......

Image
kau jahat... aku benci kau...
kau akan dapat balasan... aku tau satu hari nanti kau sedar.. kau sangat bengap...
**maaf,aku marah kau sangat2....kalau kau ade depan aku ni memang aku hempok kau kau taw tak**
bahagia dengan penderitaan orang lain??......bagus sangat kau ni kan....
liar pay by lies..... tunggu je lah... what goes around come around..

sick sick sick

Image
hmm penat dah aku asik saket je...hadoiii.... dulu payah nau nak saket skg asik2 saket..dugaaan..bak kate abg kt bbm aku tu..sabar ye...tuhan nak cuci dosa..ok abg...sue sabarrrr ;) thanks for your advise..thanks jgk kt my baby boo yg tak jemu2 soh g klinik tp  ** aku tak g..huhhu sorry darl... buat mak..thanks bekal kan ubat yg berpeket2 tu...hihiih ade rasa nak mkn su mkn ye =D 


hope aku cepat semboh...tak sabar nak sihat =D

cumel ko shin chan..

kalau aku kata aku dah tak percaya kt ko mcm mana??

Image
aku insan biasa yg punya rasa SERIK..


liar must pay by lied...


demam lagi.....

Image
baru2 ni aku demam sampai seminggu sekarang aku asik dmam je...kejap2 demam kejap2 ok...ary aku sakit sgt..bdn aku lemah sgt..sendi aku sakit..tekak aku trasa mcm tade..nk telan air liur pon tade....sakit sgt...mak pakse g klinik..mak ckp mkn ubt..tak yah pusa...ermm nanti ye mak...kalo dah btol2 tak mampu bgn su buka puasa......dugaan bulan puasa.. =(  
sakit...... lemah.... pening.. demam.... batok...

sebenar yer... tak larat =(



kalo sekarang kat rumah mesti best..mak ade.. =(