Posts

Showing posts from 2011

senyum sahaja ya syuhairah...

Orang tak tahu apa rasa hati aku melihat kebahagian kamu...orang kata saya kuat..ya saya kuat utk melihat kebahagian kamu tapi tak kuat utk melihat kebahagian sendiri....

Takpe lah... Aku redha..

Terima kasih utk segala2nya...alhamdulilah bnyk perubahan yg baik terjadi kat diri aku selepas hilang nya kamu...


Semoga kamu lebih bahagia....

Salam.

meet mr Naim iman...

Image
sapa dia???
dia adalah satu-satu nya orang yg pernah aku suka..pelik kan?? abes boifren2 aku dulu aku tak suka ke??suke jugak tapi kisah si iman lain sgt..dia berjaya buat aku tergila-gila kat dia! mcm haremmm kan..
hahah padahal kami bukan ada apa-apa pon..tapi aku suka dia...serious wwehh..aku pon tak tahu kenapa...
macam mana aku kenal dia??
selepas hampir sebulan aku break dengan wady...kawan aku pg pass no aku kat si iman...time tu raya haji..time aku ngah caj phone ade msg msk..haha aku dah agak dah time tu..sbb kwn aku ada cite..
then aku pon lyn je lah...haha..kami kwn2 gitu2 je lahh..pastu time esk nya aku nk balik melaka kami pon jumpa.. malam pas dayah abeh keje...kami g makan..aku terguda tgk dia gelak...sgt memikat hati gituuu... esok nya dia bwk membe dy merangkap dak kelas aku tu ke ktm tg malim..kami balik sama..awak,muka awk sgt sweet taw tak... heheh..
then sampai melaka aku dok msg-msg gn dia..bersuper saver dgn dia..kami tak de ape2 pon tapi aku suka dia..tu yg pasti... s…

my practical =D

Image
hahaha..tak sangka...dah berlalu 4 sem aku belajar..sekarang aku tgah buat practical aku...dah 3 hari dah aku praktical...
alhamdulilah..berjalan lancar.... tp macam biasa lah kan aku elektrik..mmg tade pompuan lah..semua abang-abang je... aku keje bahagian maintenance...ofis..hahha lawak kan aku jadi s/u kat bos aku..chargeman tu...muda lagi! 26 tahun tak kwen lg..and he is the one of the youngest chargemen in malaysia!! bangga aku... hahah tapi slek ahh..dy non muslim.. hahhaha...dy org singh..hahah
aku keje berjalan2 kat mall ni ha...hahaa..keje yg enjoy,, ikot abang2 technician ni ha buat keje..tak pon buat laporan utk maintenance department..aku nak buat keje handman??harammmmm depa nk kasi..nk cat dinding pon beria2 bagi aku sarung tangan..tkot aku kotor..takot cedera..hahah..tapi baru bape hari kot..tak brani nk suruh-suruh.. kang dah seminggu dua..mampus aku ..hahah...
yang lawak time 2nd day aku praktikal..ade ke patot aku kne msk pertandingan karoke..malu sial...aku wakil maint…

jangan di nanti pada yang tak sudi....

Image
SERIOUSLY..itu yang aku rasa  sekarang..
bertepuk sebelah tak kan berbunyi,,sampai mati pon tak kan bunyi...
aku selalu dengar lagu OST OMBAK RINDU..sbb aku sentiasa berharap macam lirik tu...tapi aku sedar..
"hidup tak semudah lirik lagu"

kenduri kahwin abang naim iman =)

Image
(^.^)
hyee..aku nak cerita sal kenduri kawen abg si Iman ni ha....
kenduri ni berlangsung pada 10/12/11.. aku datang dgn kawan baik aku.. Dayah.. thanks ya dayah sbb sanggup tuka shif semata-mata nk bwk aku g kenduri si Iman ni...terima kasih sangat-sangat =D
hahhha..sumpah lawak..aku sesat.. ya ya ya salah aku...confident je ckp kat dayah..DEPAN lagi....DEPAN lagi....haha sory ya dayah...jauh kowt sesat nya,, sampai ke pekan sungkai..hahha
akhirnya si Iman yg jemput kami dkt simpang masuk kg dia tu... hehehhe smart lah awk bwk kete..hehehe..terguda i!hehe
sampai-sampai ja..terus aku salam mak dia..bagi hadiah,,heheh malu je bagi hadiah kawin kuih..hahha..redo je lah wehh...
pastu makan n terus lepak kat tempat lain..ramai org tak dpat nk lepak lama2 kat meja makan...heheh aku tunggu pengantin..heheh sumpah sgt sweeeeeet.. sama padan sama cantik....yg lawak tibe-tibe aku jd join rombongan  pgntin tu...lawak-lawak...
pas dpt tgk pengantin aku pon snap lah beberapa gambar aku gn iman ...pastu …

awak,saya rindu awak.

Maaf ya sbb saya rindu awak.
And sori jugak tak dpt-dpt nk update gambar kita tu.. Saya tak on lagi lappy saya..online kat fon ja...

bukan saya tanak call or msg awk.. Tapi naik malu dah asik saya ja yg call..cm terhegeh-hegeh plak kan...

Ni ada satu pengakuan brani mati lagi ni....

Saya suka kan awk... sampai lah satu hari nanti..awk atau saya dah bersama orang lain...tapi yang pasti saya suka kat awak....kenapa saya suka kat awk?? Entah..saya pon tak tahu..nk buat cmne dah saya suke... Heeee :D

"Bila saya call or text awk...itu sebab saya rindu awk,,tapi bila saya dah tak text or call awk... Bukan saya tak rindu awk dah... Tapi saya nk tunggu awk rindu saya pulak"

Hehe sori jiwangssss ...

Kbai .. :D

kalau lah awak tahu...

Akhirnya tak dpt juga nk mandi sungai sama-sama,lepak tasik sama-sama..
Tapi its okey saya faham kenapa :)

Lepas ni masing-masing dah busy kan..sibuk nak praktikal..saya ke seremban..awak ke kL..
Jaga lah diri awak baik-baik ya..kalau masih ingat saya time tu..contek lah ye..tu pon kalau awk ingat la yerr..

Walaupon tak dpt g mandi sungai gan awk,lepak tasik gan awak.saya rasa suke sangat sbb cukup lah time cuti ni kita ada jumpa 2 kali.. Walaupon dlm keadaan TIBA-TIBA.. 1st tibe-tibe dtg karoke kat rumah saya and 2nd kenduri abg awak..

Okey lah tu kan. Dapat jugak saya tgk muke awak gelak.tak yah imagine dah.. Haha saya taw pasni mesti awak kutuk-kutuk saya punya kan?

Lantak laaaaaa... Sebab kadang-kadang ade benda yang perlu kita bagi tahu and ada benda kita perlu snyap kan..yg snyap tu biar lah saya senyap kan....

ok babai...

saya suke hati :)

Setelah seminggu tak text,beberapa hari tak dgar suara..
Tadi dpt gak aku jumpa si iman utk kali ke-4 kot? Hehe. Hahaha #poyojekannn

Takde ape pn saja je nk post ni sbb hati tgah suke even demam ;)

*nanti aku post cerita ya sal kenduri si abg iman ni..
Sori tak sihat.Ape2 pon love u all weewiittt..

Bubye :)

i just waiting :D

If He wanted to be with you, He would.
If He wanted to text you, He would.
If He wanted to call you, He would.
If He wanted to talk to you, He would.
If He wanted to meet you, He would.

#awaksenyapsayasenyap :'(
#awakbisingsayabising :')

Sumber:fesbuk&ditokoktambaholehsyuhairah.

tak rugi kita lakukan perubahan :')

Weeee.. Betul kata awak... Seronok dengar kisah abg n akak ipar awak...SWEET SANGAT!!

Apa yang awak nasihat tadi sgt-sgt memberi kesan...saya akan igat sume nasihat khidmat masyarakat awk tuu..

"Tuhan pisahkan kita dengan seseorang sebab Dia akan temu kan insan yang lebih baik utk kita"

Mmg tak rugi laku kan perubahan... :)

I WILL CHANGE TO bE A BETTER SYUHAIRAH. =)

it only sometimes...

I only miss you sometime..

Like when I wake up,before I go to sleep,and when I hear certain song.eat certain food,watch certain movie,or standing on certain place...

But....

Yeahhh it only sometimes...??

#sumberFesbuk

my karma..

Hurt again,again,again and again.

Kecewa??

That's what we call karma syuhairah...

" What goes around come around "

Just belive eveythings happen there must be a reason =)


#petama kali post guna henpon.. Tak reti nk letak gambar.. (~.~)

dah delete =)

Image
hai Encik Naim Iman...
saya dah delete =) betol kata awak.. 
delete tu bagus utk org seterusnya =)

jatuh cinta lagi..lagi lagi ku jatuh cintaaa....

Image

true story ^^

Image
ali :: aku dengar cerita dia dah tolak cinta kau and tanak terima kau balik??
abu :: yup....
ali :: kenapa kau  dah tak nampak sedih??
abu :: kenapa aku nak sedih lagi??aku cuma kehilangan orang yang aku sayang n betul-betul aku cinta...tapi dia kehilangan orang yg betul-betul  sayang n cinta kan dia...
hargai lah apa yang ada....

** copy from fesbuk**

i has been delete ='(

Image
seriously...terasa  tiada lagi komen-komen daku.. waaaaa ~~ nk nges.... ='(

you is you me is me ~~

Image
i admit it feel hard..

berakhir nya sem 3 =)

Image
okay.... sem ni sem yang sangat-sangar-sangat-sangat sukar bagi aku.. banyak masalah yg aku hadapi dari mula sem sampai lah hujung sem... satu persatu masalah timbul sampai aku hampir kata 
okay im give up
apa-apa pon aku amat bersyukur aku berjaya jugak harungi sem 3 ni... pelajaran nya pon tough jugak lah..tp sem ni calculation kurang.. jadi pening pale aku dok baca ja..maklum lahh dak elektrik kan...berpinar lah mata kalau tgk huruf. huhu
sekarang tinggal satu je lagi paper..esok last paper..then jumaat aku pon balik lah ke kg halaman aku.. tanjung malim...huhuh...sangat-sangat tak sabar..!
haduiii..aku nk luah kan rasa kecewa aku dgn paper math aku..perghh aku rasa salah semua?? aishhh hati aku tak tenang.. yg control plak dah sah-sah block diagram aku salah...hussssh!
aku just mampu tawakal je sekarang...usaha aku dah buat.. aku berserah =)
esok paper last..electronic circuit...wish me luck ya...
then 12/12/11 result keluar..

sem depan aku praktikal plak dah... kat seremban...
jadi warga se…

trying is the best part..

Image
i just keep trying because i know.. i just need a TIME..
sebenarnya sangat sakit bila kita cuba sakiti orang lain..
cuba lah macam mana cara sekali pon 
kita takkan dapat tipu diri kita sendiri...
" sayakuatsebabsayaminumsusuHLrendahlemak "

hmm... i miss you.. ='(

Image
i hate that i miss you...
=(

thanks utk coklat ni yaaa,... =)

Image
heheh sory lambat post....ni ha aku nk cerita.. pasal Late befday aku.. hihiih aku dapat hadiah dr Wan Syah  hohooh dia senior aku dulu...
hehehhe thanks ya en "hensem"
dia bagi aku coklet bear2..cumel n sedap... siap pos laju tuuuu..hahhaha thanks ya.. sok befday ko aku kasi hadiah jugak...aku bg by hand gitu.. kan aku nk jd warga Seremban tak lama lagi..
ni lah hadiah nya.....






 TERIMA KASIH DAUN KELADI ^^

conclusion nya.....??

Image
awk belom boleh lupa dia..... saya???....saya pon belom lupa dia....tapi saya tetap cuba.... terus cuba...saya nk ucap kan tersangat lah terima kasih..sebab lepas awk dtg saya dapat lupa kan dia sikit demi sikit... thanks ya En Naim Iman.... 
ni ade pengakuan ikhlas dari saya ni... hehehesaya suka awak.... pasni jgn nak ejek-ejek saya taw..!! kalo gayut jgn nk ulang-ulang ape yg saya tulis ni taw!!

"suka tak bermakna syg n cinta 
tapi
dari suka lah lahir rasa syg n cinta"
saja sy letak pic ni... hohoho marah tak???
lalalala...marah laaa  =D


"saya rindu awk..rindu yg teramat sangat".. hahahha awk pon saya boleh ejek taw..!!!
arghhhhh..!!! saya malu... saya dapat byg muke awk skg tengah gelak-gelak.. kalo dpn saya mmg saya hempok awk... kalo awk ejek-ejek saya..saya gigit gelang awk bg putus.. hohoh....
kesimpulan nya disini... 
awk masih syg ex-gf awk..saya pon masih syg ex-bf saya...tp nasib kita sama... "tade efek pon dowg tu"
bak kata awk..belom sedia... n kalau ad…

aku bahagia..

Image
syukur....
ya..sekarang aku bahagia..walau tak sebahagia dulu..tapi aku tengah membina kebahagiaan yang baru yang aku harap lebih bermakna... 
aku makin kuat n makin tabah n makin berisi.hahaha.. 
congrate syuhairah..kau berjaya lepasi dugaan ni.. 
" DO YOUR BEST AND ALLAH DO THE REST " 

exam final...

Image
seram meyhhhh..final dah hampir..bukan hampir dah..dekat sgt dah..final kali ni aku ade 4 paper.. math,basic control,instrumentation and electronic circuit..... semua subject tough...aku harap aku dapat buat dengan jaya nya..bagi sesiapa yg kenal @ tak kenal aku..harap korang doa kan lah aku semoga aku tenang n dapat jawab bila final sok... hahha yg paling best kali ni tade gap wooo.. hari rabu ni aku paper math,then esok nya paper control...perghh jammm... mgu dpn nya pn sama.. rabu instrument,esok nya khamis paper electronic circuit...harap2 aku dapat jawab... aku habis 24 hb 11.. aku maybe balik 25 hb 11 kot... heee heee heee tak sabar nk balik Tg malim..... hehehe  <3 <3
ape-ape pon wish me luck..!! n aku ucap kan goodluck jugak buat semua membe-membe aku yg bakal amek final tak kira lah kat mana korang study.. poli ke U ke..kym keeeee...haha
goodluck buddy ^^

i miss you..

Image
sumpah wehh..aku rindu kau sangat2..sangat yang teramat..tuhan je tahu bertapa rindu nya aku kat kau... tapi seperti yang aku janji kan...aku tak mahu mengangu kau lagi.... macam aku kata snyap aku bermakna aku mahu kau yang datang balik... tapi aku tengok cam tade harapan je...hahaha bodo kan aku??.. mulut kata BERHENTI BERHARAP hati kata..plez come to me baby... ! 
sudah lah syuhairah cari lah kebahagiaan kau sendiri...dia bahagia je tu...kau je feeling lebih... sudah-sudah lah... 
ingat kata kawan-kawan kau..
aku :: aku rindu dia lah... kwn :: dia rindu kau ke?? aku :: dia buat ape ya skg?? kwn :: dia ade pikir pasal kau ke?? aku :: aku teringin nk jumpa dia lah... kwn :: kau agak dia nak ke jumpa kau??
ermm... TRUE..
 poor syuhairah (~.~)
NOW!!!


cipta lah kebahagiaan kau wahai syuhairah dengan kejayaan yang cemerlang...ape pon yg aku buat semua nya untuk family aku.. aku nk mereka tahu aku BOLEH =)
p/s : thanks naim iman.

saya suka iman ^^

Image
hahahaha..pengakuan berani mati aku.
sue giler!!

final exam =)

Image
goodluck ya syuhairah....awk boleh =)
" its for you mom and dad "
with love : sue

heheheheeh...

Image
hehehhe... bahagia rasa nya...  ^^

my changes...

Image
alhamdulilah...syukur pada tuhan yg mencipta dunia ni...syukur..aku masih berpeluang balik ke jalan Nya..bukan lah dulu aku jahat...tapi...aku jahil dulu...banyak yang aku tinggal kan...alhamdulilah..aku taw tuhan jarak kan aku dan dia sbb tuhan nak dekat kan aku pada Nya....aku akui mmg susah utk permulaan nya...tapi pelan2 kayuh..sikit2 aku ubah...moga tuhan berkati aku... 
with love : sue

kem JKE...

Image
holaaa....aku baru ja balik kem ni..waaaa sengal2 badan wokkkk...kem ni berlangsung kat ulu tiram...sangat lah jauhhhhh..4jam...penat sangat.. kat kem ni aku belajar pijak kaca,pijak bara,hahha pelik kan??cm blajar nk buat persembahan lak..huhuh....
kem ni best lah jugak..sbb tak ketat peraturan nya..longgar saja...aku tak tahu nk cita ape berkenaan kem ni sbb aku ngah saket skg..balik dr kem aku muntah-muntah,,,,cirit birit...makan ja muntah....
kat kem tu aku buat mcm2 yg aku tak sngka aku boleh buat...contoh nya...ala2 kem plkn tu yg berhalangan-halangan tu..huhu aku panjat tembok..panjat tali..huhu..best la jugak... kat cni aku share cket ja gmba sbb aku tak bnyk snap pic....kowg tgk lah kat fb ja ya,,,,

kaki pak tam

powerrr tak??? mind set tu pentinggg

serius tak sakit =)

hahaha best woo pijak kacaaa

gades elektrik...

kawan foever

dapat no 4.hahahah

10 minit..maksud??hahah cari kt fb..kui3

my besfren.. jieha with haiza <3

tu lahhh..jangan hepi sgt...

Image
kisah malam td pnyer  yg best+trouble...
malam td kami 1 umah nk buat bbq...2 ekor ayam kami buat..n kami msk nasi aym...hahah lawak giler...aku jd hero ni bakar kan bara...hihihi tp tak menjadi..last2 buat  muke gadis comey..mntak tlg abg2 yg bbq kat dpn tu tolong pasang kn..tp dy tlg bagi bara yg dy dah siap buat...baik kan..pastu yg lawak nyer kami lupa bwk penyepit...cmne nk alih2 kan ayam??? lawak siot...tebal kan muka ag tu..pinjam abg2 tu punyer...hihih (dlm aty..waaaa nsem nyaaaa) hohoho...


then kami pon bakar2 lah....dpt lah mkn..n sgt sedap resipi ekin mudzir punyer perap ayam tu...sodapppp...pas mkn aku+haiza+jieha+ika main kejar2..men lalitamplom sape ganjil kne kejar n hempap..ahhaha lawak gilerrr sakit dowh bdn..then ade la mamat2 kaco2 kami..nk tw kami tipu ape?hahha kami kata kami ni dak rugby UTEM hahhaha..mmg lawakkkk..mamat tu percaya...serius lawak... pas penat men2 tu kami pon kemas barang..konon2 nk balik padahal kami nk prank kan ika n jieha sbb befday dowg dekat …

ya Allah...

Image
berlagak nya kamu dgn aku..aku bukan mahu ape2..aku cuma mahu bertanya kabar..aku sudah menerima semua ni..aku rasa..aku boleh menjadi kawan kamu..kawan baik..tak salah kan???jgn lah berlagak sangat....jgn lah kamu membenci aku...sesungguh nya rasa tu sgt membuat kan aku down..aku cuma mahu menjadi sahabat mu dan ingin meminta nasihat kamu utk berjaya n terus berjaya..macam di awal perkenalan kita..kawan kan..apa salah nya terus menjadi kawan??mmg dulu aku kata aku tanak sbb tak mampu..tapi kini aku dah mampu...let us be friend...

finally...

Image
the result was really hurt...
aku mengaku..hati aku macam kena blander..sakit giler..tapi... aku terima..
"..cukup lah.. abg dah buat keputusan...nekad...rimas..cuba..."
and he told me that he already forget everytings really hurt right???
okeh i will try as u want....please god take me away from this suffer...

wish me luck for test control esok...
*redo je lah exam sok*

sorry kak long -.-"

Image
umm maaf kak long..su tak tepati janji..su terpksa gak tulis benda sdeh..sorry.... su sowg2 td...kwn su kelas kul2 su kol3..dlm masa sejam tu..su dok pusat pelajar sowg2..su tgk phone...terbukak save msg,,ade msg dia ucpn anniversery kami....su sebak sgt..tibe2 lak ujan,,sayu su sowg2 baca msg tu.... n ade dlm save msg tu ade pic dy time raya... "abg yg segak di pagi raya.." tp su tak nges dah..su kuat kan!!su just sayu....su nk msg kak long time tu tp takot gngu...so su g lepak gn tah sapa2 tah..lyn dowg borak2.... sue oke balik.. kak long jgn risau k...su oke dan akan sentiasa cuba menjadi oke..n lagi  satu..emm kwn kwn su kata su nges masa tdo..su mimpi ke??entah lah..su tak ingat..mybe itu tanda su benar2 syg kat dia...entah lah... hahahahah teringat kata kwn su.."haaa..baru ko taw bertapa penting nya wadi" hahhaha..bengong mazrul !! 




oke syuhairah FULLSTOP!!!

"ya Allah jauh kan hati ku ni dari terus merindui nya,jauhkan kan fikiran ku dr sentiasa memikirkan…