BLOGGER TEMPLATES AND Tagged Layouts »

Wednesday, 30 December 2015

moga cepat sembuh AOOK DANIEL and moga sedaq diri SYUHAIRAH.

hi....

hmm.. macam masa yang tak sesuai untuk aku update benda ni.. tapi tu lah.... hmmmm

yahhh.. mamat yang aku cerita pada entry yang lalu... aku dah jatuh sayang.. eiiii benci nya perasaan ni...

aku sedar yang aku betul suka n sayang pada dia lepas dia eksident baru baru ni... ya Allah.. tuhan ja tahu bertapa aku risau sangat dekat dia...bayang lah aku nak exam kot!! yaaa bkn ada apa hubungan tapi time tu aku sedar.. aku sayang pada dia...





sedih kan bila orang yang contact kau hari hari.. morning night semua jadi cm ni??

aku nak g tengok hari tu.. lepas exam,, dah beli buah dah nak kasi dia... abeh je exam dia whatsapp kata dah otw balik perlis... okay.. xpa xda rezeki nak jumpa.. nasib baik la aku msg dlu.. kalo tidak bodo bodo je aku dtg dia xde.. 


hmm tapi tu lah maybe aku je yang perasan.. aku glabah la call dia msg dia... dia layan acuh tak acuh ja... ya.. tahu cedera masa eksident tu.. teruk kot! masuk surat khabar,fb,tersepit belakang lori!!

mula mula aku positif lah. dia xlarat nak wasap semua.. tapi dh beberapa hari ni.. aku tengok elok je dia bls komen di fb, tgk last seen di messenger pn active je.. yang aku??? acuh tak acuh je dia layan...

mana tak jatuh suka n sayang wey.. 24/7 contact , whatsapp, video call, gayut.. hmmm dok bersayang sayang.. ber dear dear.. or mungkin aku yang over feeling? dia acah je kut... anggap benda tu biasa...and maybe sbb "benda" tu je dia whatsapp aku semua tu... kalau aku ofcourse la tidak! aku ikhlas wey berkawan dengan dia.....

bak kata dayah "dia hot wey, kau ni stock geli-geli dia je"

gila tak sedih?? hmm xpe lah.. dah nama pun crush.. kompom lah cinta xberbalas ye... hmmm  ekceli rasa menyesal sangat layan awk... dulu saya lone ranger elok je.. xde sakit macam ni.. aduhaiiiii..... lemah lah jiwa ni!!

xpe lah... moga awk cepat sembuh...anggap lah sebagai ujian tuhan, awak kan kuat hebat power n hensem.. huhu.. okay saya mengaku...

 saya rindu sangat dekat awk :(

pssst.. syuhairah.. lupakan lah perasaan tu.. ko tgk la cara dia layan kau.. mohon sedar diri...

Saturday, 19 December 2015

saja nak buang masa. moh menaip!!

hi.

haha aku rasa aku memang update blog setahun sekali or dua kali ja..

alhamdulilah.. kali ni banyak yang aku nak tulis.. syukur sangat semester lepas punya result  sangat best.. syukur pada kawan-kawan yang banyak membantu dan tak lupa doa mak ayah dan sesiapa juga yang doakan aku..

tak banyak yang jadi tahun ni.. kira kategori biasa-biasa je lah tahun ni.. tade SAD STORY lagi.. haha banyak yang indah indah je tahun ni. betul lah orang kata single lagi power. haha

okay first aku nak cerita pasal percutian aku ke Hatyai, Thailand. best nyaaaaaaaaaaa!! sumpah best gilaaa.. tapi yang klakar nya .. aku masuk secara seludup!! hahhahahah funny gila.. sbb aku duduk dkt hilir perak or lebih tepat lagi sempandan Selangor aku xleh buat boarder pass. gila baq hang... debor gilaa msk negara orang dengan takde id apa apa.. kalau kena bom sia sia je kematian aku.. SUPERB punya best.. makan sampai BOOOLAT! seronok bercuti dengan BFF ni haiza, meraz cha... haha kami jelah rajin jalan yang lain ilangggg...gambar sikit jaa.. maleh kasi korg tengok. hahhah






next,

aku jatuh suka dengan sorang ni!!! yeeehaaa setelah sekian lama hati mati.. hahhaha tapi...... tiap kali aku suka orang.. mesti orang tu perangai jahanam.. jadi aku ambil pendekatan untuk stay cool.. aku layan je.. tapi tak lah sampai ke JIWA. aku buat teman main wasap, hahha ye lah!! ko gila wasap aku sendu je bila tada boifren 2  3 tahun ni.. hahah yaaa aku suka dia.. tataw la dia IKHLAS ke tidak kawan dengan aku.. lantok laaa.. ada jodoh ada lah.. aku malas nak layan jiwa wanita aku ni.. haha psssttt tapi harap-harap dia suka aku lah! hahahahahha... jk  babe :)

kemudian.. haha lagi seminggu aku nak final dah.. study?? hmmm kelaut.. pemalas gila syuhairah ni!!  korang doa doa kan la ye.. biar result aku menaik lagi.. xdpt dekan takpe asal result tu sedap mata memandang.. hihi..

last but not least,

ESCAPE PARK PENANG!! mu tunggu ku datanggg.. harap plan for semester break ni jadi.. percutian di awal tahun!

okehh ni last...

aku dah OK dengan dayah.. yay! walaupun tak loving-loving cam dulu tapi dah bff balik. hahha yelah dah makin tua.. mana lagi nak kepit je yee dokkk...


ehh ada lagi satu!

hmm tahun ni ramai sangat kawan-kawan aku kawen... dan tak lupa juga ramai orang yang aku kenali PERGI menghadap Ilahi.. al-fatiha.... semoga SYURGA tempat mereka..

pssstt.. bila aku nak kawennn woiiii...

oh ya.. bila ya nak jumpa dengan orang yang ikhlas berkawan dengan kita tanpa otak kuning? haha just asking... 

OKEH ABESSS...

okeh.. nak sambung study. doakan sayaaaaa!! mmmmmmuuuahhh uolsss <3 

Sunday, 10 May 2015

Bengap ke Bodoh ke Malas?


Berabad lama nya tak update blog ni.. habuk semak and nak roboh dah ha.. dia punya templete pn dah lari.. haha huduh dh blog gua ni.. 

okay.. hari ini tercipta lah sejarah dimana guna nak update blog ni setelah sekian lama menyepi.
cerita nya begini... sejak2 masuk degree ni aku rasa bengap ya amat! semua susah aku rasa.. (then org akan kata.. biasa la tuuuu) point nye kasi sini... ye laaa aku dah tua.. ahah xlah tua sgt cuma aku rasa sgt tua sbb lambat buat dgree ni.. dah lah ambek kos lain dari diploma dlu... mau xjadi bengap.. dlu dip syok aaa.. rasa cerdikk jgk... haha kali ni... aku rasa aku lah paling bengap.. lagi2 bab kena buat program. 

tapi aku pikir... bengap ke MALAS? sbb aku rasa usaha mcm xde je... asik tenung dinding je....
hemmmmm...

dulu masa dip ada gak blaja sikit pasal programming.. tu pn sipi2 jee.. siap dpt C !! hahah tgk basic pun ke laut.. tup..tup... degree.. MAJOR SOFTWARE.. hidup gn coding.. programming.. java... mati laaaaa nakkk...


aku ada esaimen ni... tapi aku tak thu buattttt!! nak nges rasa.... jenuh dh aku gugel xde cth coding tu... hadoiiii.. rasa cm silap langkah je... 

1. Data Structure

 okay... subjek ni aku paling sedih.. haih... mcm mana ya nak terer buat program... sedeyyyyy...


2. Calculus

haha.. sedih aku rasa masa dip dlu.. rasa cerdik math... sampai je degree rasa mcm paling bingai...hadehhh...


3. Formal Method

okey. ni aku tak tahu apa yg aku belajar..tp still okey banding dgn data structure


4. Software Engineering

ini kira okey jugak.. boley insyaallah :)



Untuk semester ni.. aku rasa 4 sujek ni bakal membunuh aku. tapi.. tak ah aku nak mengalah... aku akan usaha HABIS_HABISAN! insyaallah.. mak ayah akak abg adik opah makcik pacik sepupu sepapat kengkawan.. DOAKAN sue ya...

sekian, mohon syuhairah terus cemerlang!

Monday, 23 September 2013

kembali menaip!

hai! 

engkorangggg... rindu nye kt blog ni... hihi sorry senyap selama beberapa bulan. bese lah ptus cinta beb.. mendalam luka. haha tapi tu dulu sekarang aku dah OKEY ^^

Mcm2 terjadi dlm masa beberapa bulan ni.. 

ANTARA NYA :

1st - aku dah tamat belajar... yeayyyy *nari2*

2nd - aku dah kerja dan dah berhenti.. hahahhaha

3rd - mohon doakan aku berpeluang sambung belajar *hug*


 1ST STORY :
 alhamdulliah.. aku selamat tamatkan diploma aku dengan jaya nya .... walaupun tak dekan tapi result aku boleh di bangga kan juga :)

2ND STORY :
 kerja.. hihi yap aku kerja selama lebih 2 bulan sebagai technician di OMRON MALAYSIA SDN BHD.  gaji mmg masyuk... sempat lah jadi kaya sekejap. kenapa aku berhenti?? aku nak sambung degree and aku mmg taknak keje kat situ.. kenapa tak nak keje situ?? tu nanti aku cite ye :')

3RD STORY :
 aku berniat nak sambung belajar insyaallah di UNITEN. doakan ya kawan2... 


Bagi yang kenal aku mesti taw kisah meroyan aku clash gn syed. haha siyes luka mendalam tapi takpe aku okey..tapi nak maafkan tu.. belum lagi.. no matter his reason, belum ready nk maafkan. dan dia dah pun temui cinta lain.. ekekek tahniah yeeee moga terus bahagia. AKU OKEY.

aku pulak masih begini.. bak kata dayah.." hafis tu elok je hidup xde cinta" * hafiz tu kwn kerja dia..sena nye aku ada kenal sorg mamat ni.. masih dalam process mengenal hati budi (^_^) doakan lah aku juga temui bahagia ....


THIS IS LIFE. aku redha dan terus redha .


okeyy nak share gambo lates aku dan dayah.. much love <3


hehe.. aku dah pandai skrg.. nak bergaya bagai.. gelang sana , gelang sini.. rantai.. hahhahah.. bak kata dayah juga.. xde pakwe.. duit ada ayuh cantikan diri =P




ni teman baik aku, dayah.. walaupun dia keling. tapi aku tetap sayang dia.. ahahhahahah :*




Monday, 4 March 2013

Berakhirnya sebuah Rasa..

Terima Kasih Syed Muhammad Hazwan...

pergi lah mana kau nak pergi..aku tak larat nak kejar kau lagi.. sorry aku tak mampu nak lupakan kau.... tapi takpa aku cuba sedaya upaya aku untuk lupakan kau macam kau lupakan aku....

jagalah diri sebaiknya.. moga kau bahagia dengan keputusan kau..

salam..


tuhan bantu aku.. lapangkan dada aku dengan takdir Mu ini..redo kan hati ku dengan qada' dan qadar Mu...

Tuesday, 23 October 2012

selamat hari lahir buah hati..

23 october

 

selamat hari lahir sayang...

moga awk di rahmati Allah swt..di kurniakan rezeki yang melimpah ruah dan kesihatan yang baik....

sorry saya tak dapat datang ipoh...rai befday awk..saya kirim doa je utk awk..btw ade saya pos kan hadiah awk..maap murah je -___-

tapi benda tu ikhlas dari hati =')


I love you
I miss you

ikhlas ;
 - sue

Wednesday, 3 October 2012

kerja rajin-rajin sayang!

alhamdulilah...


syukur.. sebab syed dah dapat keje baru! weee keje kerajaan.. sebelom ni dia jadi cikgu kat sekolah agama... sekarang keje dengan JAIP.. huhu sogan den sume bab-bab agama dia ni.. yg awek nye.. haha tah ape-ape perangai..

SELAMAT BEKERJA SAYANG!


 i'll be beside you =)