Posts

2017

Image
paung gambar sendiri jaap. haha

hi,
haha omg dah 2017... bertahun tak buka blog ntah apa kabar nye tah.. buka je.. allahu huduh nye blog saya.... lantak ah situ.. tak heran pon..
alhamdulilah.. syukur.. dah tahun akhir dah degree ni.. haha tak sudah-sudah syuhairah belajor ye kome.. diam tak diam hujung tahun ni habis dah.. tunggu nak praktikal pulak.. haha debor hati mak nyah.....
alhamdulilah jugak.. sue cukup makan pakai.. keluarga n kawan yang best.. yang tak best.. takde pakwe. haha takpeee kerja .. kaya... pastu ada lah kot jodoh mai rapat. kikikiki
okay lagi 4 hari nak final... study? YANG HADOOOOO... 
fuh.... moga syuhairah terus power dalam segala-gala nya.

:)

saja nak buang masa. moh menaip!!

Image
hi.
haha aku rasa aku memang update blog setahun sekali or dua kali ja..
alhamdulilah.. kali ni banyak yang aku nak tulis.. syukur sangat semester lepas punya result  sangat best.. syukur pada kawan-kawan yang banyak membantu dan tak lupa doa mak ayah dan sesiapa juga yang doakan aku..
tak banyak yang jadi tahun ni.. kira kategori biasa-biasa je lah tahun ni.. tade SAD STORY lagi.. haha banyak yang indah indah je tahun ni. betul lah orang kata single lagi power. haha
okay first aku nak cerita pasal percutian aku ke Hatyai, Thailand. best nyaaaaaaaaaaa!! sumpah best gilaaa.. tapi yang klakar nya .. aku masuk secara seludup!! hahhahahah funny gila.. sbb aku duduk dkt hilir perak or lebih tepat lagi sempandan Selangor aku xleh buat boarder pass. gila baq hang... debor gilaa msk negara orang dengan takde id apa apa.. kalau kena bom sia sia je kematian aku.. SUPERB punya best.. makan sampai BOOOLAT! seronok bercuti dengan BFF ni haiza, meraz cha... haha kami jelah rajin jalan yang lain ilanggg…

Bengap ke Bodoh ke Malas?

Image
Berabad lama nya tak update blog ni.. habuk semak and nak roboh dah ha.. dia punya templete pn dah lari.. haha huduh dh blog gua ni.. 
okay.. hari ini tercipta lah sejarah dimana guna nak update blog ni setelah sekian lama menyepi. cerita nya begini... sejak2 masuk degree ni aku rasa bengap ya amat! semua susah aku rasa.. (then org akan kata.. biasa la tuuuu) point nye kasi sini... ye laaa aku dah tua.. ahah xlah tua sgt cuma aku rasa sgt tua sbb lambat buat dgree ni.. dah lah ambek kos lain dari diploma dlu... mau xjadi bengap.. dlu dip syok aaa.. rasa cerdikk jgk... haha kali ni... aku rasa aku lah paling bengap.. lagi2 bab kena buat program. 
tapi aku pikir... bengap ke MALAS? sbb aku rasa usaha mcm xde je... asik tenung dinding je.... hemmmmm...
dulu masa dip ada gak blaja sikit pasal programming.. tu pn sipi2 jee.. siap dpt C !! hahah tgk basic pun ke laut.. tup..tup... degree.. MAJOR SOFTWARE.. hidup gn coding.. programming.. java... mati laaaaa nakkk...

aku ada esaimen ni... tap…

kembali menaip!

Image
hai! 
engkorangggg... rindu nye kt blog ni... hihi sorry senyap selama beberapa bulan. bese lah ptus cinta beb.. mendalam luka. haha tapi tu dulu sekarang aku dah OKEY ^^
Mcm2 terjadi dlm masa beberapa bulan ni.. 
ANTARA NYA :
1st - aku dah tamat belajar... yeayyyy *nari2*
2nd - aku dah kerja dan dah berhenti.. hahahhaha
3rd - mohon doakan aku berpeluang sambung belajar *hug*

 1ST STORY :  alhamdulliah.. aku selamattamatkan diplomaaku dengan jaya nya .... walaupun tak dekan tapi result aku boleh di bangga kan juga :)
2ND STORY :  kerja.. hihi yap aku kerja selama lebih 2 bulan sebagai technician di OMRON MALAYSIA SDN BHD.  gaji mmg masyuk... sempat lah jadi kaya sekejap. kenapa aku berhenti?? aku nak sambung degree and aku mmg taknak keje kat situ.. kenapa tak nak keje situ?? tu nanti aku cite ye :')
3RD STORY :  aku berniat nak sambung belajarinsyaallah di UNITEN. doakan ya kawan2... 

Bagi yang kenal aku mesti taw kisah meroyan aku clash gn syed. haha siyes luka mendalam tapi ta…

Berakhirnya sebuah Rasa..

Image
Terima Kasih Syed Muhammad Hazwan...
pergi lah mana kau nak pergi..aku tak larat nak kejar kau lagi.. sorry aku tak mampu nak lupakan kau.... tapi takpa aku cuba sedaya upaya aku untuk lupakan kau macam kau lupakan aku....
jagalah diri sebaiknya.. moga kau bahagia dengan keputusan kau..
salam..

tuhan bantu aku.. lapangkan dada aku dengan takdir Mu ini..redo kan hati ku dengan qada' dan qadar Mu...

selamat hari lahir buah hati..

Image
23 october


selamat hari lahir sayang...
moga awk di rahmati Allah swt..di kurniakan rezeki yang melimpah ruah dan kesihatan yang baik....
sorry saya tak dapat datang ipoh...rai befday awk..saya kirim doa je utk awk..btw ade saya pos kan hadiah awk..maap murah je -___-
tapi benda tu ikhlas dari hati =')

I love you
I miss you

ikhlas ;
 - sue

kerja rajin-rajin sayang!

Image
alhamdulilah...

syukur.. sebab syed dah dapat keje baru! weee keje kerajaan.. sebelom ni dia jadi cikgu kat sekolah agama... sekarang keje dengan JAIP.. huhu sogan den sume bab-bab agama dia ni.. yg awek nye.. haha tah ape-ape perangai..
SELAMAT BEKERJA SAYANG!

 i'll be beside you =)